Kako što bolje prezentirati svoje usluge, proizvode na međuranodnim sajmovima?

Jesen je vrijeme održavanja mnogobrojnih sajmova, kada se izlagači intenzivno pripremaju za svoje nastupe jer je na sajmu najvažnije dobro i kvalitetno se predstaviti, kako eksponatima tako različitim popratnim tiskanim materijalima. Neovisno o tome planirate li izlaganje na nekom inozemnom sajmu ili na domaćem sajmu međunarodnog karaktera na kojem očekujete strane posjetitelje i potencijalne poslovne partnere, vrlo je važno sve svoje prezentacijske i promidžbene sadržaje prevesti barem na jedan strani jezik, najčešće engleski, a uz njega i na matični jezik ciljanog tržišta.

Izlagači na sajmovima žele se predstaviti novim kupcima, unaprijediti prodaju, predstaviti nove proizvode, usluge i ideje te promicati i jačati imidž tvrtke. Sajmovi su važni i zbog izravne komunikacije s kupcima, a tvrtkama otvaraju i priliku za uvid u tržište i konkurenciju te susret s drugim potencijalnim poslovnim partnerima kako bi unaprijedili svoje poslovanje ili ugovorili nove poslove i osvojili nova tržišta.

Kvalitetan nastup na sajmu tvrtkama nalaže niz pripremnih promidžbenih aktivnosti koje se odvijaju prije, tijekom održavanja i nakon završetka sajma. Aktivnosti prije početka sajma uključuju slanje pozivnica i najavu sudjelovanja u određenim medijima ili na konferencijama za novinare te pripremu tiskanih materijala. Tijekom održavanja sajma potrebno je imati određene promidžbene materijale kao što su katalozi, brošure, prospekti, letci, cjenici, prezentacijski CD-ovi s relevantnim informacijama i promotivnim filmovima, videoprezentacije, različite poklone za posjetitelje…

Po završetku sajma šalju se zahvalnice gostima štanda, organiziraju se prodajni posjeti potencijalnim kupcima, šalju se informacije o ponudi onima koji su to tražili i sl.

Ako planirate izlaganje na sajmu na kojem očekujete posjetitelje iz različitih zemalja, izlagač ste na sajmu u inozemstvu ili je sajam u matičnoj zemlji međunarodnog karaktera, bit će vam neophodno prevesti prezentacijske i promidžbene sadržaje kako biste pridobili što više klijenata i time unaprijedili svoje poslovanje.

To je jedan od poslova za prevoditeljsku agenciju stoga nam se i obratite s povjerenjem!


[recaptcha size:compact]